Sommaren 2002 börjar

I mitten av juni var hela taket klart och vi hade köpt en ny, riktig, spis med 3 plattor. Den hade vi gett till Krister för att ”konfigurera” den för vårt hem. Det innebar att han sågade bort skåpet under spisen för att han skulle kunna mura in den bredvid vår vedspis. Det krävs mycket mod att ge en splitterny spis till någon att såga sönder, men känner man personer som Krister så behöver man inte vara särskilt nervös. Resultatet blev fantastiskt. Vi har nu en riktig spis bredvid den gamla vedspisen, och allt är murat ordentligt så att vedspisen inte skall förstöra den riktiga spisen.

Så här fint blev det med den nya spisen som Krister sågade itu och den gamla vedpsisen bredvid.

Under tiden som allt det här hände utnyttjade vi vår son till kvalificerat barnarbete. Han höll på en hel dag att gräva ett dike från huset ner mot jordkällaren i avsikt att både dra in vatten i huset och lägga in avlopp från huset. Vi har upptäckt att det finns en del av tomten som inte består av lera, men det förringar på intet sätt hans prestation att gräva ett en meter djupt och 20 långt dike. Inte helt förvånande tog orken slut efter en dag men med den takt han använde första dagen så fanns det inte mycket kvar att gräva sedan.

Kaxigt nog hade vi bjudit ner Per och Sari, Svens bror för att fira midsommar i det nya huset. Vi kom dit kvällen innan och städade som besatta för att de skulle kunna sova på övervåningen som nu bestod av golv, och rena stockar som väggar (efter förra årets härjningar bland generationer av tapeter) samt inget tak, eftersom ”utsugarna” från sportlovsveckan var hyggliga nog att hjälpa till att ta ner taket också. Vi hann få rent och som vanligt till midsommar så regnade det men vi fick alla plats i köket och papperstallrikar och plastbestick gjorde det hela lättdiskat. Fram emot eftermiddagen blev det finare väder och efter dans runt en hemgjord midsommarstång satt vi ute och grillade och drack vin fram till ett. Genom att hålla tre grillar igång samtidigt såg vi till att både hålla oss varma samt att hålla myggen ifrån oss. Bild på midsommardukning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *