*Äntligen stora rummet

Det rummet som vi började att renovera, vet alla som följt den här hemsidan, var det stora rummet på övervåningen. Dolt under 17 lager tapeter, som alla är omhändertagna och satta i mappar, fanns det stockar. Allt detta togs fram den första sommaren och har sedan dess fått stått orört som ett dåligt samvete.

Vi har gjort saker i rummet, det är inte tal om det, men mysfaktorn har legat på minus och rummet har mest använts som förråd. Vi upptäckte ju när vi tog bort det hängande papptaket, att plankorna ovanför var minst lika gistna och att det faktiskt förekommit en vattenläcka från taket som hade förstört dels taket, men också en stor del av väggen på baksidan. Detta har fixats under den här tiden, även om de stora ”fönsterhålen” i väggen, där ruttet trä tagits bort, inte kommer att försvinna förrän vi sätter panel både på in- och utsidan. Vi har fått nya takbjälkar, som sitter högre upp och förhindrar skallskador, samt att huset trillar isär när det blåser.

Så vad vi började göra nu var att klä in väggarna i rummet med panel. Som vanligt var gardinerna redan färdigsydda, så det var redan bestämt att panelen skulle bli grön.

Sven hade fått för sig att det skulle bli snyggt med en ren stockvägg i rummet, och jag sa att det var ok om han bara gjorde den ren själv. (Jag minns fortfarande träningsvärken efter kammartaket.) Så det borstades och skrubbades. Tyvärr var den inte riktigt tät, så det hände flera gånger att Erik och Anna vaknade på loftet av att panikslagna fåglar flög runt. Men nu sitter det två T-shirtar inklämda uppe i nocken och problemet verkar vara löst.

Ja, det var väl allt som vi hann med den hösten. Vi fick annat att tänka på när vi helt plötsligt köpte nytt hus hemma i stan, och då blev fullt upp med att städa och fixa hemma inför försäljningen, och resten av energin gick åt till att packa och flytta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *