Grusade gångar

Den här vintern har vi knappt besökt Magneberg alls. Nu när vi har fyra alldeles egna väggar hemma är det väldigt mysigt att sitta och murra i soffan med en god bok, så behövet att göra det på landet har inte funnits. Men när våren kommer suget igen.

Vi gräver en kant runt rabatten

Och Sven lägger i kantsten

Vi beställde ett antal tom grus för två år sedan. Men vi var inte riktigt klara. Målet var att hela planen uppe vid huset skulle bli grusad. Vi började förbereda genom att gräva ner kantsten mot rabatten och att bygga stora trappsteg där det var för stor lutning. Vi var lata och hällde på ogräsmedel och la sedan på markväv. Vi skulle ju beställa grus till kommande helg. Men det visade sig att det inte fanns något grus att köpa i hela Sörmland. Så i en och halv månad såg vi hur både gräs och ogräs växte till sig under markväven. Vi hade kvar lite grus sedan förra gången men det hade legat så länge att det växte både det ena och det andra. Vi tog fram sikten och försökte ta hand om så mycket grus vi kunde. Det var ett idiotarbete utan like men vi lyckades ialla fall fylla trappstegen. När vi äntligen fick gruset så upptäckte vi att det var mindre än det tidigare. Vi förståd då att den förra leveransen vi fått var fel, för nu fick vi rätt storlek. Nu får vi gå och sparka kring så att de olika storlekarna blandas med varandra.

Vi gör trappsteg så gruset inte rinner iväg

Sen är det bara att kärra grus!

En till rabatt blir det

Trappen uppifrån

Pionerna hänger ner i det nya gruset

Gången ner till vägen

En bräda som avslutning

Vi skall göra iordning hemma i stan och lägga nya plattor där. För där ligger en slags armerad platta som gräset växer genom. Just nu ser man inte plattorna. Dessa kommer att bli bra att lägga ut där vi parkerar för då kan man fortfarande klippa gräset, men gräset tar inte så mycket stryk av att det står en bil parkerad. Vi kommer även att få en del öländsk sandsten över från uteplatsen och den tänker vi lägga ut som gångar i gräset. Vi har i en bok att man lägger ut plattorna tills gräset dör. Sedan gräver man ner plattorna. Det måste också ligga så lågt att det inte är något problem att klippa gräset.

Visst ser det härligt ut!

This entry was posted in 2006, Trädgård and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


× five = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>