Vårstädning

I år åkte vi inte ner till landet förrän i mitten av mars första gången. Vi hade lyckats samla ihop en riktigt stor brasa den här gången. Och fortfarande fanns det hur mycket poppellöv som helst att räfsa upp.

Poppellöven tar aldrig slut hur mycket man än räfsar

Och komposten ligger på andra sidan tomten

I höstas klippte vi rätt många av våra äppelträd (vi har 13 stycken), så det är mest dessa grenar som vår brasa består av.

En rejäl brasa har vi samlat ihop i år

Sven står och ljuger med grannen

Visst är det roligt att städa upp i trädgården men man längtar till sommaren då det inte ser så övergivet och grått ut ute. Till och med hoppmattan ligger som ett övergivet skelett!

Så himla tråkigt det ser ut!

Vissa jobb är roligare än andra. Att lunta tillhör favoriterna. Den största utmaningen är jordkällaren för den ligger precis intill grannens torra och fula gärsgård. Hittills har den klarat sig!

Jordkällaren ska luntas

Men en helg i mars förslår ju inte när det är nästan 3 000 kvm att ta hand om. Och ju mindre man gör på hösten, desto mer är det att göra på våren. Så vi åker hit två veckor senare i början av april. När man kommer ner på fredagskvällen är det bara att slänga i sig lite mat och sitta vid köksbordet och lösa lite korsord och sedan krypa ner i sängen för att stiga upp tidigt på lördagsmorgonen och sätta igång. Då kan man bli lite förvånad när man vaknar upp till följande scenario:

Och så här kan det se ut när man tittar ut genom fönstret en morgon

Inte alls vad man var beredd på!

Frukost intas i vinterlandskap

Ja idag blir det inte mycket vårstädning

Lika bra att komma hit en annan helg!

 

 

 

This entry was posted in 2007. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


eight − = 4

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>