Semester 2002

Vi startade semestern med Arnes (Svens pappas) begravning. När den var överstånden kunde vi försöka att slappna av efter en mycket jobbig vår. Första dagen på semestern fick vi oväntat besök av Britt-Marie Lindberg, dotter till Nisse som bodde på Magneberg. Jag har inte tidigare berättat om Nisse men det var en farbror vi träffade förra sommaren. Då hade han haft 13 hjärtinfarkter men vi hade ändå varit hemma hos honom och fått reda på många användbara saker om huset. Till exempel kunde vi gå raka vägen fram och hitta en av tomtmarkeringarna som ingen vetat var den var tidigare. Han berättade också om trädgården, och att det var han som hade byggt allt som var gjort av masonit i hela huset. Han hade jobbat hela sitt liv som målare. Tyvärr hann vi aldrig få hit honom innan han gick bort i sin 14:e hjärtinfarkt, men Nisse var bara den första i den långa raden av Lindbergsläktingar som vi träffade. Nu kom alltså Britt-Marie med sin man och av henne fick vi reda på hur möbleringen varit inomhus och att de hade bott två familjer i huset samtidigt. Och utan vatten och toa dessutom. Man kan ju undra hur det skulle kunna gå idag.

Dagen efter hyrde vi ett släp i Stigtomta och åkte upp till Stockholm. Meningen var att vi skulle tömma garaget på möbler, men vi passade samtidigt på att handla två varmvattenberedare. En var på 15 l och skulle sitta i köket och den andra som var på 50 l skulle vi installera för att kunna duscha.

Erik och Anna fixar med landet

Det var dags att välja ut en snygg kökstapet. I färgaffären i Nyköping fick vi ihop en bra färgkombination. Vi ville att de gamla köksskåpen skulle fortsätta att vara gula och tapeten vi hittade hade mönster i gult, grönt och rött, vilket gjorde att vi köpte grön lasyr till pärlsponten vi skulle klä väggarna med samt en röd färg som var så stark att vi knappt vågade använda den.

Och Sven åkte in till Nyköping och hyrde en liten grävskopa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *