*Det är vår i trädgården

Nu börjar det att bli klart inomhus, men det är fortfarande mycket att fixa på fasaden som synes. Förra sommaren gjorde vi klart två sidor på nedervåningen (vid köket). I år är det meningen att resten skall blir gjort. Det här är definitivt en ”före”bild!

Trädgårdsarbetet på Magneberg är gravt eftersatt. Tomten är på nästan 3000 kvm och det är ju rätt mycket att ta hand om. Än så länge innebär ordet trädgårdsarbete för oss att hålla gräset klippt. Så småningom ska vi göra iordning tomten men just nu är huset viktigast. Vi har 12 äppelträd på tomten och 6 päronträd och en himla massa plommon. Det är vackert på våren när träden blommar, men det är jobbigt på hösten när all fallfrukt skall tas omhand. När jordkällaren blir fixad kan man kanske ta hand om mer äpplen men just nu blir det mycket älgmat på hösten.

Det finns många platser i trädgården där man kan fira sitt otium, och utemöbler har vi massvis av. Det är egentligen bara tiden som är en bristvara. Det jobbigaste med utemöbler är att de skall bäras fram och tillbaka när man klipper gräset. När vi bestämt oss för vilka platser som är mest rogivande så kommer vi nog att plattsätta dessa platser för att slippa klippa gräset.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *