Kammaren blir klar

I mars var det äntligen så klart att vi kunde börja spika trossbotten i kammaren. Två veckor senare isolerade Erik hela golvet i kammaren, ett jobb som är mindre kul när man inte kan duscha. På AKB köpte vi ett jätteparti med 2:a sorterings golv för en bråkdel av vad det kostade att köpa golvet till köket, som ändå hade så många skavanker. Det vi tjänade på priset fick vi ta igen genom att köra fram och tillbaka till landet en vardagskväll med ett tungt lastat släp. I mörkret stod vi och lastade av allt för att åka hem 30 minuter senare. Men det var det värt för golvet var av jättefin kvalitet och det räckte till resten av golven i huset plus till utsalningarna i alla fönster.

När Sven tog ner det trasiga papptaket upptäckte han att det under fanns halvmeter breda brädor i taket. Vi la ner mycket jobb på att försöka få ut alla nubb som var ispikade och sedan tvättade vi med såpa om och om igen. Från att ha varit alldeles svart blev taket ljust och fint. Vi är verkligen stolta över taket och ligger man i sängen och tittar, kan man se i vilken ordning brädorna har sågats ur samma stam, genom att följa kvisthålen!

Vi tvättar taket

Tapeterna var sedan länge valda, men än var det inte dags. Väggarna måste reglas och bara det är ett hästjobb i ett skevt och vint hus. Trots att jag jobbat stenhårt med att restaurera fönstret i kammaren första sommaren bestämde vi oss för att köpa nya tvåglas fönster till hela huset. Björkviks Snickeri är fenor på detta och efter att haft blå plast för fönstret i några veckor så kom slutligen fönstret upp. Väggen mot vägen visade spår efter ytterligare ett fönster men vi tyckte det var bra som det var, så efter att ha dokumenterat det byggde vi för det igen. Den 20 april hade vi äntligen fått upp väggar i kammaren och vi hade köpt nya sängar på Jysk, som till och med var skönare än våra skumgummimadrasser hemma.

Första morgonen i nya sovrummet

Ja, sen var det bara att tapetsera och hänga upp gardinerna som jag sytt klart för länge sen. Det var underbart att äntligen få ett eget sovrum med sängar. Förut har vi sovit i bäddsoffa och då får man inte gå och lägga sig förrän alla sett klart på TV.

Kammaren före
Kammaren efter

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *