*Vi slutför saker

Vissa saker blir aldrig riktigt klara. Så länge det ser bra ut så struntar man i den sista listen, eller att måla den sista luckan, och sedan kan det förbli på det viset i evighet. Den här sommaren var det Anna som först tog tag i en riktig surdeg, genom att skrapa bort färgen på den sista luckan i köket. Eftersom den ursprungligen var målad med äggtempera så var den helt omöjlig att få bort färgen på. Men hon lyckades och då ville inte jag vara sämre utan tog tag i de båda dörrarna in till köket och såg till att dessa också blev målade. Och dessutom dörrfodren som varit grundmålade i ett antal år. Och för att färgsättningen helt skulle komma till sin rätt i köket så krävdes egentligen att dessa skulle vara målade. Och fint blev det när det blev klart.

Sven tog tag i förrådet under trappen. Där har vi hängt in allt möjligt, men det är inte så fräscht med tanke på hur smutsiga de gamla stockarna är. Han klädde hela utrymmet under trappen med pärlspont och jag målade det. I hallen hade jag börjat måla dörrarna in till köket och kammaren. Men nu blev det dags att göra helt klart i hallen. Ytterdörrarna målades på insidan i samma grå färg som jag slitit sedan första sommaren med att ta bort. Alla lister och dörrfoder målades i blåbärsblått. Och äntligen fick vi upp den fina skylten vi fått av Martin och Lorraine, där det står: ”Duck or Grouse” vilket kan betyda anka eller ripa eller ducka eller grina illa. Och den skylten kan komma väl till pass, för det är många som slagit i huvudet där. Det är meningen att vi skall sätta dit innerdörrar som skall sitta där på vintern, men det var för krångligt, och alternativet med ett påfågelblått sammetsdraperi blev också övermäktigt och istället köpte jag två överkast i indisk bomull på IKEA och hängde upp. Lite hjälper det mot draget under vintern. När vi hittar ett riktigt fint pärldraperi skall vi hänga dit det för att se om vi slipper alla flugor på sommaren när ytterdörren står öppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *