*Nu är det klart!

Det här är femte sommaren vi bor på Magneberg. Vi har gjort klart det mesta. Vissa saker blev inte av i sommar, som till exempel odlingslådorna som vi skulle göra bakom boden. Men nästa år kanske de blir av istället, vi har ju redan köpt betongplingar till dem. Men de kommer inte att hamna bakom boden för när vi väl började klippa gräset på kullen så upptäckte vi att det blev jättefint, och eftersom tomten inte är så kuperad så får man vara glad över de små kullar man har, även om denna rymmer all skit som vi tömde ur kökstaket.

Vi har inte heller lyckats gräva ner den gamla trappen till huset. Vi kom på att det enklaste sättet att göra sig av med trappen, är att delvis gräva ner den och sedan hälla på matjord. Sedan skall jag flytta alla smultronplantor som nu håller på att ta över i stenpartiet och skapa en smultronbacke vid parkeringen.

Det stora jobbet som är kvar är att renovera boden. Bjälkarna i förrådet är bra, men inte de som ligger på golvet. De behöver bytas ut och sedan måste vi naturligtvis sätta dit ny panel. Vi har för avsikt att fixa ett tvättrum och ett gästrum i boden, men jobbet är så stort att man kommer att behöva både tid och hjälp, för att man inte skall komma halvvägs, och sedan ge upp. Det finns ingenting som är så knäckande som ett jobb som hänger över en och inte längre är en njutning. Vi har haft många sådana under åren, och har lärt oss att genom att inte hålla på med för många projekt samtidigt, samt att ha en fast plan, lyckas man bäst. Det kan låta konstigt när jag berättat att jag har haft gardiner uppsydda i 9 månader innan jag har fått hänga upp dem, men vi har hela tiden planerat exakt hur vi vill ha det, och sedan följt med minitiöst. Det är ett sätta att ta sig igenom tråkiga arbetsuppgifter, att hela tiden se framför sig hur det kommer att bli.

Små roliga projekt är att lägga ut den marksten som vi skall göra oss av med hemifrån. Det är småjobb som kommer att göra det så mycket finare. Något som inte kommer att bli så kul är att nästa sommar gräva ur hela rabatten framför huset och lägga dit ny jord. Vi ser ingen annan lösning för jag har nu försökt i fem somrar att få bort ogräser, men jag orkar inte. Man börjar så fint i början på sommaren att gräva. När ogräset kommer upp lite är man där. Sen händer något och helt plötsligt är det som en djungel. Vi får lägga all jorden på ett ställe och plocka lökar och blommor allteftersom de blommar och plocka tillbaka dem i den ”nya” rabatten. Hittills har jag inte köpt en enda ny blomma, för jag tycker det räcker med det som finns, men det vore roligt att en dag kunna komplettera rabatterna med ”riktiga” torpblommor, och då menar jag inte såpnejlika!

När semestern snart är slut och man åker hem igen så upptäcker man hur mycket som finns att göra hemma, och då flyttas fokus och landet kommer i andra hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *