*Stora projekt…

På tomten har vi ett stort förråd. Ja, det är så stort så att det är ståhöjd högst upp i nock på övervåningen. Men eftersom det inte finns något golv där, så är det ingen som står där. Hela förrådet behöver renoveras, eftersom golvbjälkarna har ruttnat, väggarna har torkat, mm. För att kunna göra denna renovering, behöver vi flytta över alla saker någon annanstans. Där för vill vi har ett nytt förråd. Vi skissar på ett, som skall uppfylloa våra behov. Till vår hjälp har vi Krister, som ger oss goda råd, som att göra en altan under tak utanför, så att man kan arbeta även när det regnar, men också att göra en smyglucka som gör att vi kan lägga in långa bräder i förrådet.

Vi förberedde för förrådet redan i höstas när vi hyrde en grävskopa och grävde ner dräneringsrör, och samtidigt grävde vi ner allt skräp som vi tömde ur taket nnär vi tog bort isoleringen där. Det blir slätt där förrådet skall stå men lite kulligt bakom förrådet, men det får vi ta hand om senare!

Vi fick hjälp med att bygga förrådet men när stommen var klar, så blev vi övergivna. Därför hade vi sysselsättningen klar för resten av sommaren. En liten planka här och en liten planka där och till hösten så hade vi väggar och tak klara och det var dags för målningen. Själv spenderade jag alltför lång tid med att kitta fönstrena ovanför boddörrarna, eftersom de var byggda på plats och inte gick att ta ner. Trots att jag till och med hann grundmåla fönstren innan vintern, så hjälpte inte det. Nästa vår när jag skulle måla fönstren med riktig färg, så upptäckte jag att fåglarna hade ätit sig rejält mätta på fönsterkitt, som tydligen skall vara en delikatess bland våra flygande vänner. Jag läste till och med att man skall blanda ut kittet med vitpeppar så att de inte pickar i sig det. Jag trodde det skulle räcka med att täcka kittet med grundfärg men det gjorde det tydligen inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *