*Samtidigt på övervåningen

Vi kämpade ju som galningar förra årets sportlov för att få bort all fyllnadsmassa/skräp ur kökstaket. Det blev väldigt smutsig att tömma taket nerifrån så vis av våra misstag tog vi nu tag i andra halvan av huset, den över kammaren och hallen och gjorde tömningen uppifrån istället, genom att ta bort golvet i rummet på övervåningen. Vi kastade ut allt genom fönstret och försökte pricka skottkärran som stod under fönstret. Vi såg nog rätt fåniga ut när vi satt på varsin takbjälke med varsin hink och spade och försökte få det sista. Sen dammsög vi så mycket vi kom åt. Det som blev kvar sipprar numera sakta ner genom kammartaket när det går allt för vilt till på övervåningen.

Vi hade ju plockat bort den gamla spisen i rummet, som tidigare varit kök. När vi stoppade ner händerna i hålet som blev upptäckte vi en riktig skattgömma. Vi hittade gamla böcker och tidningar och tuggtobakslådor och en massa annat spännande. Tidningen vi hittade skrek ut med svart rubrik: ”Revolutionen i Ryssland 8 år!” Men Anna fascinerades mest av tidningens mycket omfattande kondomreklam.

Vi skulle inte ha någon bröstpanel i rummet utan tapet hela vägen så spånskivor åkte upp på väggarna. Vi hade inte heller något innertak i rummet eftersom det hade varit så dåligt så fick det kasseras. Vi satte dit ny takpanel som jag betsade vit och lackade. Vi beslöt oss för att inte höja taket i rummet för det var tillräckligt lågt i tak på loftet ovanpå.

I Pingsthelgen flyttade Erik och Anna in i rummet. Rummet är vinterisolerat och meningen är att det skall vara sovrum under vintern och TV-rum/gästrum under sommaren. Vi letade vidare efter en liten braskamin att sätta in där spisen tidigare hade stått.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *