*Före och efter

Vi har kommit till ett stadium då vi inte måste lägga ner all vår fritid på att förbättra för att få ett drägligt boende. Vi har ett dragfritt och om än inte för vinterboende, isolerat hus. Vi har vatten och kan duscha utomhus på sommaren (Anna har rekordet +-0 grader utomhus). Och utedass ska det vara så att man känner att det är skillnad på hemma och landet. De här mycket synliga förbättringarna har vi gjort utomhus detta år.

Alla stenar som fanns i grunden och under huset låg överallt på tomten. Vi hade ett stort behov av att bli av med dem. Grannen var och hämtade en liten del med sin traktor. Vi gjorde en mur där syrenen växt, samt byggde på gamla redan existerande murar. Och så gjorde vi en trapp ner till gräsmattan med ett stenparti bredvid. Nu är all sten borta till slut, och det enda som återstår är den gamla hustrappen i cement som ligger vid diket. Och kanske blir det ett smultronställe nästa sommar!

På baksidan utanför kammarfönstret fanns en gräsmatta som övergick i grannens tomt. Det gick väl an förr i tiden när hela släkten bodde granne med varandra. Men våra grannar ville ha en gärsgård, och vi ville ha syrener som hindrade insyn i vårt sovrum. Nu är grannarna sedan länge avflyttade men den gistna gärsgården står hjälpligt kvar, och jag, jag vattnar och pratar med mina syrener och lite större blir de varje år!

Ja, det här var väl de största förändringarna utomhus detta år. Nästa år skall vi frångå våra principer att återvända alla växter och köpa nya buskar och fortsätta att dela upp trädgården i olika rum. Det blir så fint!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *