Vi får väggar och bara lite gjort

På Bettnasågen var det konkurrens om virket. När vi skulle handla plank till ytterväggarna visade det sig att pappa varit och köpt upp resterande lager. Vi fick åka till Björkvik istället. Lagom tills Sven hade fått på isolering och svart papp på väggarna utbröt ett högtryck som gjorde det helt omöjligt att jobba. Vi fick ägna oss åt badutflykter istället. Vi åkte med svärmor till Stendörren och kunde inte fatta varför det var så himla varmt i köket om kvällarna, men vi insåg till sist att den svarta pappen absorberade enorma mängder värme under dagarna och att det var nödvändigt att sätta igång med panelandet snart. Det var inte förrän i slutet av juli som panelen från ytterdörren fram till hörnet var klart. Och bara på nedervåningen. Kortsidan är helt isolerad men bara 5 plankor ditspikade. Det här var det sista vi gjorde innan semestern tog ett kort avbrott. Erik hade sin kompis Kristoffer på besök under en vecka medan vi jobbade. Anna var hos farmor i Björkvik.

Anna målar panel
Framsidans nedervåning klar

När man i efterhand läser den dagbok som vi fört under hela tiden vi bott på Magneberg, blir vi alltid så förvånade över hur mycket vi har hunnit med att göra. Men när man läser noggrant och särskilt under semestern inser man att det inte var så himla produktivt. Det beror för det mesta på vädret att man påbörjar något och sen blir det för varmt, eller annars börjar det regna. Ett evighetsprojekt den här semestern var att måla fönsterfodren. De skulle ha ett lager grundfärg och två lager färdig färg. Alla lagren hade en torktid på 24 timmar vilket gjorde att det tog minst 3 dygn innan det var klart. Med regnpauser inräknade, så känns det som om vi höll på med det hela semestern.

Ett projekt som gick fort var byggandet av en stentrapp. Eftersom det ändå var så uppgrävt efter kabel och avloppsdragningen kom vi på att vi kunde göra oss av med en del av de enorma stenmassorna som vi nu hade liggandes på tomten genom att bygga en stentrapp. Efter en massa baxande och grävande hade vi en lång vindlande trapp från framsidan ner till trädgården. Det blev jättefint och vi började använda den direkt. Problemet var bara allt gräs som växte i springorna och gjorde att jag var tvungen att klippa gräset med en sax när det blev för högt.

Anna planterar vid stentrappen (maj 2004)
Nu ska det bara börja växa

Den sista dagen i juli fick vi besök av Telia som gick runt och tittade eftersom vi hade klagat på att telefonkabeln var nergrävd så grunt. Han höll med om att det inte var så bra och la dit en order på att man skulle dra om kabeln till en luftledning. För det var man tvungen att ordna ett servitut på elverkets ledning. Det visade sig att grannen hade sagt att den stolpen var rutten så då behövde elverket först byta ut stolpen, men till sist fanns den nya ledningen installerad. Nu visste vi att den nya dragningen innehöll en dubbelkabel, vilket betydde att det fanns tråd till ett abonnemang till. Vi hade fått ett kostnadsförslag på 14 000:- för att skaffa telefon, men nu kunde vi beställa abonnemang till en normal kostnad eftersom ledningen redan fanns. Mottagningen för mobiltelefoner i området är usel, trots en stor mast ganska nära oss.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *