*Vi sliter med fasaden

I början på juli samtidigt som det fina vädret kom satte vi igång med den norra gaveln. Det var bäst att hålla på tidigt på morgonen och sedan försvann solen från den sidan vid 14-tiden, och det blev uthärdligare igen. Men fram på kvällskvisten kom alla mygg. Men i början på augusti var det äntligen klart!

Tro inte att det här var det enda vi gjorde den sommaren! Nej det finns ju 3 sidor till på huset. Eftersom vi skulle bygga en veranda på framsidan så var det bäst att börja på södergaveln. Där byggde vi en ställning för att det skulle bli lite enklare både att bygga, sätta in nya fönster och att måla. När Krister hade tagit ur fönstren på övervåningen såg huset ut som en lada. Medan temperaturen slog nya värmerekord stod Sven upp på ställningen med isolering och svart takpapp. Jag sprang efter med penseln när jag inte målade läkt nere på marken. Det här är ett jobb som ger störst tillfredställelse när det är klart!

Det var väl ungefär vid den här tiden vi bestämde oss för att den enklaste sidan, den åt väster, fick vänta tills vintern eller nästa vår. Så himla roligt var det inte att varje dag på semestern stå och hamra och måla. Så den sista sidan vi tog itu med var den östra, men den var också knepigast med alla sina fönster, en balkongdörr som skulle tas bort och en veranda som skulle byggas till.

Slutligen vill jag bara säga att inget av det som gjordes hade varit möjligt om det inte fanns en tålmodig person, som spenderade varma, soliga sommardagar inne på en kokhet övervåning med att krypa omkring med kladdiga fingrar och stel rygg och slutföra det mest hjärndöda arbetsmomentet en människa kan göra, nämligen att måla ett fönster! Allt besvär orsakades ju naturligtvis av snålhet, men jag tror att det är få personer som är villiga att betala mer för målningen av fönster än vad tillverkningskostnaden är. Nytt för i år var att jag kunde olja, grundmåla och sedan slutmåla fönstren innan vi åkte iväg till Nyköping och fick glasen ditsatta. Det var en stor förbättring från föregående år, då man dessutom inte fick måla utanför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *